Zagen

Doordat we verschillende diamantzaagbladen hebben kunnen we in principe in elk materiaal zagen! Zo zagen wij de volgende materialen:

– Natuursteen;
– Beton;
– Keramiek*;

* Wij hebben speciale diamantzaagbladen waarmee we de keramische tegel mooi strak kunnen zagen. Wij zien helaas vaak in werken dat er met het onjuiste zaagblad wordt gezaagd waardoor er allemaal kleine stukjes uit de tegels breken. De Keramische tegels voor buiten zijn meestal 2cm. Keramische tegels van 2cm hebben wij tot nu toe erg veel gezaagd, en dit zonder problemen. Daarnaast zagen wij ook vaak binnen tegels van natuursteen of keramiek. Gezien keramisch van 1cm (voor binnen) verschillende hardheden kunnen hebben, is het nooit te garanderen dat wij met ons gesloten diamantzaagblad (die speciaal bedoeld is voor keramische tegels) alle keramische binnen tegels krijgen gezaagd. Als een keramische binnen tegel namelijk te hard is en gezien de minimale dikte kan het wel eens voorkomen dat het niet optimaal gaat. Het bekende fenomeen “uitbreken” van het materiaal kan namelijk voorkomen. Hierdoor zouden we dus altijd even een test moeten doen.

Wij korten voornamelijk de materialen in zoals bijvoorbeeld een vijverrand of traptrede die 60cm moet zijn i.p.v. 100cm of een tegel die van 60×60 ingekort moet worden naar 60x40cm. Dit is allemaal geen probleem. Materialen in verstek zagen of hoeken uit materialen halen is een ander verhaal. In deze situaties kan 1 of 2 mm een probleem veroorzaken waardoor we hebben besloten om dit niet te doen. Ons zaagwerk kan altijd 1-2mm afwijken van gevraagde maten.

Tegels zagen wij maximaal t/m 100cm. En traptreden zagen wij door van maximaal 18cm hoog. 20cm of hoger gaat in overleg.

Naast het zagen van natuursteen kunnen wij de gezaagde kant ook mooi afwerken, indien gewenst. Mits er namelijk gezaagd wordt ontstaat er een “gezaagde” kant (scherp en je ziet de zaagsneden lopen) die kan afwijken met de oppervlakte of zijkanten van het natuursteen. Wij hebben ook speciale apparatuur om de natuursteen te voorzien van een facet en een gedeelte van de natuursteensoorten kunnen wij ook zoeten (licht polijsten).

Naast zagen van tuinmaterialen kunnen wij ook gaten boren. Voor meer informatie zie dan de pagina “Gaten boren in tegels en zuilen”.

Voor maatwerk van natuursteen kunt u altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.